Välkommen till oss på förskolan Benjamin

 

DSC_8128

Förskolan Benjamin startade 1986 och hyr lokal i Centrumkyrkans undervåning i centrala Forserum i Nässjö Kommun.  Förskolan har en stor utegård och vi har nära till skog och natur.

Maten är en viktig del av barnens uppväxt och hos oss får ditt barn mat som är lagad ifrån grunden av en kock i förskolans kök. Vi väljer närodlade och ekologiska ingredienser i så stor utsträckning som möjligt. På barnets födelsedag får barnet önska sig sin favoritmåltid som barnet också kan få möjlighet att vara med och laga.

Förskolan arbetar med Grön Flagg vilket innebär att vi arbetar med olika miljömål, t ex en medvetenhet kring maten då vi försöker handla närproducerat och ekologiskt. På förskolans gård finns ett växthus och en kompost för att synliggöra naturens kretslopp, barnen är delaktiga i detta arbete.

Vi arbetar utifrån förskolans läroplan Lpfö 98/16

Vårt mål är att barnen ska bli nyfikna och inspireras av att utforska matematik, naturvetenskap, teknik, språk, kommunikation samt sin sociala förmåga och att ha roligt tillsammans.

FVBU har sedan 1986 drivit förskolor med kristen profil i Sverige. Till vår verksamhet ska hela familjen känna sig välkommen! Tillsammans skapar vi en miljö där varje barn kan bli sitt bästa jag.

Våra värdeord är:

Värdeord-grön-1-210x300

benjamingubbe

 

DSC_8112