Lediga tjänster

FVBU söker en Ledare
- som vill göra skillnad för världens barn


Under perioder har FVBU:s verksamheter varit banbrytande eller kompletterat de behov som inte kunnat tillgodoses inom samhällets sociala skyddsnät. Vi vill i våra verksamheter möta de barn och ungdomar som annars riskerar att hamna vid sidan om. Vår långa historia visar att föreningen alltid varit flexibel och anpassat sin verksamhet utifrån de behov som funnits i samtiden. Det vill vi också göra i framtiden och nu tillsammans med en ny Director.

Ditt uppdrag; Att leda och utveckla vår organisation med vårt inre starka engagemang för barn och ungdomar som alltid funnits och fortfarande finns idag, både i styrelsen och bland enskilda medlemmar och våra medarbetare. I uppdraget finns ­verksamhetens pedagogiska utveckling och ytterst att
verkställa våra mål som med av styrelsen fastlagda ramar harmoniserar med nationella styrdokument. 

Tjänstens placering är från vårt kontor i Norrköping

Framtiden – i dag; FVBU:s verksamheter har en kristen profil och består av nio förskolor på olika orter i Sverige, och som idag är den största delen av verksamheten. Vi har en mångårig hjälpverksamhet i det Västafrikanska landet Sierra Leone och driver bland annat en förskola, FVBU-klubbar och ett barnhem i Grafton. I Litauen stöttar vi bland annat social verksamhet inne på pojkfängelset i Kaunas.

Din kompetens, erfarenheter och personlighet;
Vi söker dig med akademisk utbildning och gedigen erfarenhet som chef och ledare inom verksamhetsområdet. Du har god kunskap om lagstiftningen och styrningen inom skolans område och arbetar aktivt med skolutvecklingsfrågor. Du har flerårig erfarenhet från att leda och utveckla en organisation och med tydligt ekonomiskt och personellt ansvar. Vi ser gärna att du har erfarenheter av förhandling i offentliga miljöer.

Viktiga personliga egenskaper är att du är en god kommunikatör, beslutsam och målinriktad. Du är trygg, ödmjuk och en lyhörd ledare som i ditt ledarskap är ett föredöme, visar personlig omtanke och uppmuntrar andra till delaktighet och kreativitet.

Du ska vara en person med tydlig förankring i den kristna traditionen. Bära en kristen människosyn och värdegrund.

Du får gärna ha intresse för mission och biståndsarbete.

Vi hanterar fortlöpande inkommande ansökningar i samarbete med Nova & Intend och har du frågor så kontaktar Du

-FVBU:s verksamheter – styrelseordförande Håkan Englund 070 - 547 05 25

-Rekrytering & urvalsprocessen – Nova konsult Dan Nordlöf 070 - 953 36 44

eller besöker www.fvbu.se

Välkommen med din ansökan!

Timvikare

Är du intresserad av att arbeta som timvikarie på någon av våra förskolor? 
Hör av dig på info@fvbu.se och ange vilken förskola det gäller så kontaktar vi dig!