Skolan har blivit dekorerad!

Nu har FVBUs förskola i Pa Lokko blivit dekorerad med namn och målning! Se så fin FVBUs logo är mot den gula bakgrunden. Roligare för barnen att se på de fina målningarna än på en helmålad vägg. 
 Barnen håller på att öva julsånger för fullt. De ska sjunga på julavslutningen då föräldrar och syskon är inbjudna. Då ska de även få den julgåva bestående av ris, olja och kex!
Sierra Leone är ett av få länderna där muslimer och kristna lever bredvid varandra utan större motsättningar och komplikationer. Muslimer är  en majoritet på ca 60 % och kristna 30 %. Det märks inte i den bemärkelsen att kvinnorna i befolkningen bär slöjor eller annat som för oss kan vara typisk muslimskt. Det är bara vissa muslimska skolor där skoluniformen också innebär en slöja, men efter skolan tar flickorna av sig den.
Muslimer firar inte jul, men överlag i världen firas julen numera nu som regel, helt på egna meriter, och inte av någon annan anledning än att det är just jul. Så alla barn på vår förskola, oavsett religionstillhörighet kommer att fira jul och alla ser fram emot sin julgåva.
Vill ni vara med och hjälpa till med en julgåva kan ni swisha 50 kr eller valfritt belopp till 1239004136, märk gärna med "julgåva". 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Wallén Helene » Skolan har blivit dekorerad!:  ”Fantastiskt vilken skillnad ni gör för dessa barn och familjer det värmer hjärta..”

  • Wallén Helene » Förskolebarnen hälsar!:  ”Så roligt och fantastiskt fint ni har åstadkommit till barnen. Här ser man att o..”

  • Thomas Tyrenhag » FVBU på plats i Sierra Leone!:  ”Tack för så intressant reportage från ”vårt” kära Pa Lokko. Stort få se det komm..”

  • Helene Wallén » Nias ord om Pa Lokko:  ”Så imponerad över det fina arbete ni gör för barnen i det här området jag förstå..”

  • Nabil » Skoluniformer på förskolan:  ”Vilka fina uniformer ni ordnat fram för barnen! Ser ju nästan ut som svenska lan..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-